Voltride Blog

Ebbe az elektromos rollerbe bele fog szeretni: az INOKIM OXO értékelése

Minden egyben. Ezzel a rövid mondattal lehet tömören jellemezni az INOKIM OXO elektromos rollert, amely nem csak teljesítményével, de biztonságosságával, dizájnjával és menetkényelmével is lenyűgöző. Nem csoda, hogy ez az elektromos roller elnyerte a rangos Red dot design award formatervezési díjat.

Az értékeléshez az INOKIM OXO-t, mint ahogyan más elektromos rollermodelleket is, alávetettük független tesztelésünknek. Nézzük meg, hogyan teljesített tesztjeink során az INOKIM csúcsmodellje.

Az INOKIM OXO egy zseniálisan kiegyensúlyozott felépítésű, felnőtteknek tervezett elektromos rollerprototípus, amely még nagy, 60 km/h körüli sebességnél is stabil marad. A fékbiztonságról Zoom hidraulikus tárcsafékek gondoskodnak, amelyek hatékonyságukkal biztosan nem okoznak csalódást.

Teljesítményét illetően ne számítson csodára. Adrenalintól túltengő vezetési élményben valószínűleg nem lesz része, azonban 2600 W-jának köszönhetően ereje jóval átlag feletti. Ha megbízható gépet keres, amely egyenletesen gyorsul kellemetlen rángatás nélkül, az INOKIM OXO ezt a feltételt 100%-ban teljesíti.

max_blinker_recenzia_inokim_oxo_002

 

Miért lehet megkedvelni ezt a rollert?

  • fokozatos teljesítményleadás,
  • biztonság,
  • karbantartásmentesség,
  • dizájn,
  • egyoldali kerékfelfüggesztés.

Ha választanunk kellene, hogy mi a legjobb ebben a rollerben, akkor az egyértelműen a dizájn lenne. A narancs-fekete kombináció első pillantásra nagyon elegánsan mutat, ami miatt a roller azonnal a figyelem középpontjába kerül, bárhová is viszi magával. Nagy előnyt biztosítanak a pneumatikus kerekek, amelyek nem szokványos egyoldali felfüggesztéssel vannak rögzítve, ami nem csak hogy jól néz ki, de így egy defekt javításakor a kerekeket sem kell levenni.

Ha kikapcsolódáshoz és nyugodt vezetéshez keres rollert, akkor bizonyára meg lesz elégedve a maximális hatótávval. Tesztünkön, amelyet 80 kg-os vezetővel, 20 km/h-s állandó sebességgel és szélmentes időben végeztünk, majdnem 95 km-t értünk el.

Kellemes meglepetést okozott extrém kényelmes futóműve is. Az OXO egy szabadalmaztatott rendszert használ arra, hogy a futómű állítható magasságú legyen. Így annak megfelelően, hogy városban vagy terepen vezet, könnyen változtathat a hasmagasságon.

Azok számára is jó hírrel szolgálhatunk, akik nem szeretnék minden egyes vezetés után letakarítani rollerüket. A futóművet elasztomer felfüggesztési rendszerrel látták el, amelyet szinte egyáltalán nem kell karbantartani. Nehezen koszolódik, nem szükséges kenni és nem nyikorog. Fantasztikus az is, hogy bár a roller úgy néz ki, mintha csak városi környezetre tervezték volna, mégis ha nehéz terepen vezeti, akkor nem érez majd fáradtságot a túlzott rezgések miatt, mert a felfüggesztés tökéletesen csillapítja azokat.

De ha olvasás helyett inkább megnézné, hogy ez az elektromos roller hogyan teljesít valós körülmények között, akkor kattintson itt videós értékelésünkre:

 

Az Inokim OXO alapvető paraméterei:

Paraméter Érték
Súly 34 kg
Maximális terhelhetőség 120 kg
Maximális hatótávolság akár 100 km a 25,6 Ah-s akkumulátorral
Maximális sebesség 60 km/h, sebességkorlátozóval 25 km/h
Akkumulátor kapacitása 25,6 Ah
Akkumulátor feszültsége 60 V
Töltési idő 14 ó
Első fék hidraulikus tárcsa
Hátsó fék hidraulikus tárcsa
Egyéb fontos paraméterek három menetüzemmód, LED lámpák, kitámasztó, kürt, féklámpa, összecsukható konstrukció, két motor

 

 

max_blinker_recenzia_inokim_oxo_003

 

Mi az, ami kissé bosszantó ebben a rollerben?

  • nincs lehetőség gyorstöltésre,
  • az összecsukó szerkezet,
  • világítás,
  • gyenge a futófelület megemelt része,
  • a kormánymarkolatok nem lehajthatóak,
  • hiányzó töltőport két töltő számára. (Ezt azonban valamelyest kompenzálja a hosszú hatótáv.)

 

A gyenge világítás is elég zavaró. Az ugyanebben a kategóriában található többi rollerhez viszonyítva a vezető az OXO-n csak egy kis szakaszt lát be maga előtt, ami nagyobb sebességnél veszélyes lehet. Ráadásul hátsó és féklámpa csak az egyik oldalon van, ami nem igazán a legpraktikusabb megoldás, még ha jól is néz ki.

Az összecsukó szerkezetnek is megvannak a hiányosságai. Ha csak egy kicsit is rossz testhelyzetet vesz fel a rolleren különösen fékezésnél vagy gyorsításnál, az túlzottan megterheli a kormányrudat. Ez idővel az összecsukó mechanizmus károsodásához vezethet. Sajnálatos továbbá, hogy a kormánymarkolatokat nem lehet lehajtani.

max_blinker_recenzia_inokim_oxo_004

 

Kinek szánták az INOKIM OXO elektromos rollert?

Természetesen akadnak erőteljesebb rollerek hasonló áron, amelyek agresszívabb gyorsulásra és magasabb csúcssebességre képesek. Terepvezetésre alkalmas ilyen rollerek a mi kínálatunkban is megtalálhatóak. Ugyanakkor a sokoldalúság és a kellemes vezetési élmény az OXO egyedi értéke.

Az INOKIM cég bizonyította, hogy ez a modell nem száll be a legnagyobb teljesítményű gépért folytatott küzdelembe, inkább arra törekszik, hogy örömmel, izgalommal és kellemes érzéssel töltse el vezetőjét. Ami pedig a legfontosabb: mindig hazaviszi Önt biztonságban és stílusosan.

Számunkra a Max Blinkernél ez sokkal fontosabb, mint győzni a legextrémebb rollerért vívott versenyben. Ha tehát egy stílusos és elegáns elektromos rollert keres, amely kifinomult dizájnjával mind a városban, mind városon kívül kényelmes vezetést biztosít, az Ön számára az INOKIM OXO lesz a megfelelő modell.

 

Blog kategóriák

Kosárhoz Ön által hozzáadva
Mennyiség
Összesen
0 termék van a kosaradban 0 termék van a kosaradban
Összesen (áfát tartalmazza)
Vásárlás folytatása